Dag 19: Asheville

29 juli 2025 - Candler, Verenigde Staten

We verruilen de natuur voor de stad vandaag. De kinderen mochten kiezen tussen bezoeken van het 'oude' centrum van Asheville, zwemmen bij een waterval en het bezoeken van de Biltmore estate (van de familie Vanderbilt) en ze kozen voor de stad, met als we nog tijd hadden zwemmen bij de waterval. We zijn blij verrast en gaan na een rustige start richting stad. Het is een niet al te grote stad met een klein centrum en heel veel zwervers. Er staan een aantal mooie gebouwen, zoals de basilica van st. Lawrence, de flat Iron building; een kleinere variant van die in New York; de eerste wolkenkrabber van de stad uit 1924 en de Grove Arcade, een winkelcentrum met kunst, sierraden en ander uniek spul. Emile heeft een plek gevonden voor de lunch, daarvoor wel een eindje lopen het centrum uit, maar het is zeker de moeite waard. Verschillende soorten bbq gerechten en gefrituurde kip, daarbij kan je zelf de bijgerechten kiezen. We kiezen allemaal wat anders en het smaakt allemaal even goed. De porties zijn uiteraard weer ruim en de kids mogen onbeperkt hun drinken aanvullen, waar ze dankbaar gebruik van maken. Het kwik is vandaag ook weer gestegen tot 30 plus graden, we laten ze dus lekker hun gang gaan.

Na de lunch lopen we weer terug naar het centrum en lopen wat winkels in en uit. Noah vindt in1 van de winkels een verstopte Wally (van waar is Wally?) en wil ook de andere winkels due hieraan meedoen bezoeken om daar ook de Wally's te vinden en een stempel te halen. Uiteindelijk vindt hij er 4, anders moesten we de hele stad weer door. Hij vraagt zich af, waarom we zoeits niet in Steenwijk hebben. Ik zeg ga het regelen.

Noah heeft ook al een paar dagen geleden aangegeven dat zijn schoenen door het vele lopen hem intussen blaren geven en dat hij net als Luca ook wel nieuwe schoenen zou willen; vandaag heeft hij de stad op slippers doorkruist en Luca wil lange broeken scoren. Dus in plaats van nog naar de waterval te gaan, gaan er richting een echte Amerikaanse mall.

Het is binnen heerlijk koel en genoeg keus aan winkels. Zoals gebruikelijk raken we elkaar al snel kwijt en zijn Emile en Luca samen en gaan Noah, Kaiya en ik op zoek naar schoenenwinkels. Door de kaart van de mall zijn deze makkelijk gevonden en Noah is er ook al snelno er uit. Ook al heeft zij ze niet nodig, ook Kaiya krijgt een paar, die ze mooi voor op de middelbare school kan gebruiken 😄. Emile en Luca slagen voor broeken en Emile heeft nog wat shirts gekocht. Noah houdt niet zo van shoppen, die hoeft dus verder niets, maar Kaiya en ik willen nog wel. We zoeken de anderen en zo gaan Emile en Noahbergens op een bankje zitten en Kaiya, Luca en ik lopen nog een rondje. Ik denk dat door alle spullen die we hebben gekocht, niet alleen vandaag, nog een koffer nodig hebben voor de terugreis 😜.

Het is inmiddels te laat om nog bij de watervallen te kijken, dus we gaan weer naar de campground waar ze ook nog kunnen zwemmen. Noah en Kaiya laten zich dat geen twee keer zeggen en Luca denkt, mooi dan kan ik weer bellen met mijn vriendinnetje.

Een goed bestede dag en weer energie voor morgen. Dan vatten we de reis terug naar de kust aan.

Gereden: 35 mijl / 56 km

Uitgegeven dollars: te veel 😂

1. Koosje wallis:
    30 juli 2025
    Heel herkenbaar al die tassen na het shoppen in een Mall 😉
    Was weer een lekker dagje !