Dag 3: New York

13 juli 2025 - New York City, Verenigde Staten

Redelijk uitgeslapen vanmorgen op tijd opgestaan. Eerst ontbijten bij Wendy's en op naar de metro. We hebben om 10 uur afgesproken met mijn neef(je) Daan die hier in New York woont. We treffen hem op Times Square en komen daar via Grand Central Station. Wat een prachtig Station en mooie architect. Leuk extraatje was de whispering gallery beneden, waar je door in een hoek te gaan staan met iemand kan praten die 10 meter verderop in de andere hoek staat. Echt verbazingwekkend hie dat kan.

Daarna dus naar Times Square, wat echt net als in de films is met alle grote schermen en reclame.

Vandaag maken we er een sportief dagje van en dat doen we door te gaan fietsen. Met fietsen van een Nederlands verhuurbedrijf gaan we op pad richting Central Park. Voor degenen die het niet weten dit park is 4 km lang en bijna 1 km breed en heeft onverwacht veel heuvels. Deze zijn we helemaal van de ene kant naar de andere kant doorgefietst en dan kom je uit in Harlem. Stond niet op onze to do lijst, maar zeker blij dat we daar toch naartoe zijn gegaan. Zie je toch een hele andere kant van de stad (letterlijk en figuurlijk). Bij een echte bagelshop onze lunch gehaald en weer terug gefietst naar het park en daarna lekker in het gras opgegeten. Af en toe komt er dan ook nog een eekhoorn langs. Als laatste deel van de fietstocht langs de USS Intrepid gegaan een vliegdekschip dat nu als museum dient. Alleen van de buitenkant gezien maar dat is al zeker de moeite waard.

Nadat we de fietsen hadden ingeleverd richting de metro en daar afscheid genomen van Daan. Heel leuk om hem weer eens te zien en een rondleiding door hem te krijgen. Terug naar het hotel om even op adem te komen en een plekje voor het avondeten te zoeken. Vlakbij het hotel een zaakje gevonden waar we zelf vanaf een buffet ons di er konden samenstellen. Vraag maar niet wat het kost, maar ach het is vakantie😬.

Als laatste activiteit van vandaag wilden we nog op een van de torens om van het uitzicht over NY te genieten. Het is the Top of the Rock van het Rockefeller center geworden. In 45 seconden zoef je 67 verdiepingen omhoog en krijg je een spectaculair uitzicht te zien. De zon was net onder dus alle lampen in de stad staan dan aan. Geweldige ervaring.  Ook de kids waren onwijs onder de indruk. Uiteraard weer met de metro terug en nu de hoogste tijd om onder de wol te gaan.

1. A Hofstee:
    14 juli 2025
    Nou geweldig dat jullie het zo naar jullie zin hebben lekker man .
  2. Arno Ekkelenkamp:
    14 juli 2025
    Zo kom je nog s ergens 👌🏻😉 have fun.
  3. Maja:
    14 juli 2025
    Gezellig familie uitje met Daan. Druk programma en dat zal wel ze blijven. Spannend, nu de camper ophalen.
  4. Kleis bosma:
    Geweldig wat een indrukken geniet maar Fijn Samen
  5. Koosje wallis:
    14 juli 2025
    Wat n mooi beeld hebben jullie van NY gekregen , en leuk om Daan ontmoet te hebben !
    Nu op naar de camper , zo leuk om in te rijden !