Dag 7: Niagara Falls

17 juli 2025 - Niagara Falls, New York, Verenigde Staten

Vandaag geen reisdag op de planning, maar wel een rijden en toerist spelen dag. Vroeg opgestaan, want om 8 uur (ja de tijd is aangepast) worden we opgehaald met de tourbus. Die is er precies op tijd en heeft een hele gezellige chauffeur. Nadat we nog een paar groepjes hebben opgehaald begint de echte tour. Eerste stop is een boottocht op the Maid of the Mist Boat. Gelukkig krijgen we hier een regenponcho, want nat word je zeker weten. Daarnaast waaide het ook stevig waardoor er extra water naar ons toegeblazen werd. Kaiya en Noah zijn vooraan de boot gaan staan waar je echt de volle laag krijgt. Ik bleef lekker achterop waar je het perfecte uitzicht hebt en tch relatief droog blijft. Na dit avontuur terug in de bus op weg naar Cave of the Winds. Geen echte grot, maar de plek waar je letterlijk onder de waterval kan staan. Ook hier natuurlijk weer de poncho aan!

Ondertussen tijd voor lunch en dat deden we in Canada. Want ja als je de mogelijkheid hebt om de grens over te steken, dan moeten we hem ook aanpakken. En je moet ook echt door de paspoort controle om het land in te mogen. Voor de terugreis eind van de dag trouwens ook. Aan de Canadeese kant bij een aantal punten gestopt en mooi foto's kunnen maken. En het is waar wat ze zeggen dat je de watervallen veel beter/mooier kunt zien van die kant. Als laatste stop is de Skylon tower aan de beurt. Een toren van 159 meter hoog die een 360° panoramisch uitzicht over de watervallen geeft en de rest van de omgeving. Ondanks dat het niet heel helder was konden we Buffalo (32 km) en Toronto (131 km) zien liggen. Het weer was na de lunch flink opgeklaard waardoor het uitzicht op de watervallen ineens ook een stuk mooier werd. Bij alle stops en tussendoor vertelde de gids een heleboel weetjes en leuke verhalen.

Rond 4 uur waren we weer terug bij de campground en doken Kaiya en Noah natuurlijk gelijk het zwembad weer in. Nadat we bij de buren geld konden ruilen voor quarters ook een was gedraaid. Iets te lang hiermee gewacht, dus het us nog niet droog waardoor de camper nu vol hangt met halfdroge kleding 🤭. Goed gevulde dag en zeker de moeite waard de excursie.

Morgen trekken we weer verder.

1. Inge:
    18 juli 2025
    Wow! Super indrukwekkend!
  2. Koosje wallis:
    18 juli 2025
    Wat goed dat jullie deze excursie hebben gedaan , jullie hebben er zichtbaar van genoten
  3. Louise:
    19 juli 2025