Dag 30: Van Homestead naar Upper Sugarloaf Key

9 augustus 2025 - Summerland Key, Verenigde Staten

Het slapen op een Walmart parkeerplaats doe je niet voor je rust, zullen we maar zeggen. Het is 's avonds nog lang lawaaiig en in de ochtend beginnen ze ook weer vroeg. En dan waren er ook nog hanen aan het kraaien en een stel katten die een wedstrijdje deden wie het hardst kon miauwen. Daarnaast was het ontzettend warm in de camper en konden we niet de airco aan hebben de hele nacht. Dus echt een goede nachtrust houd je er niet aan over. Maar we hebben het overleefd, de camper is niet beschadigd, dus voor een nachtje een prima oplossing.

Als we wegrijden lijkt het nig redelijk weer, maar dit slaat binnen 10 minuten om. Het komt met bakken uit de hemel en zo lijkt het zuiden vam Florida niet op de paradijselijke foto's die we kennen en verwachten. Toch rijden we stug door over Highway 1 en stoppen bij de Visitor Information in Key Largo. Hier geven ze ons tips o er waar er leuke stops zijn. De eerste is bij Betsy de reuzenkreeft. Daar moeten we natuurlijk mee op de foto. Er is ook een souvenirwinkel met alles dat met de zee en de Keys te maken heeft. Het weer lijkt op te knappen en het uitzicht wordt steeds beter. Geen stralende zonneschijn, maar we doen het er voor. Af en toe stoppen we om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. Ook bij de Seven Mile Bridge. De langste brug tussen twee eilanden van de Florida Keys. Iedereen die bekend is .et de film True Lies met Arnold Schwarzenegger en Jamie Lee Curtis zal deze herkennen.

We rijden door tot we helemaal in Key West zijn en kijken uit naar het zuiden over de zee. Cuba hebben we niet kunnen ontdekken, dat is te slotte maar 150 km verderop. In de binnenstad komen we eigenlijk niet komen met de RV komen we achter als we er al rijden, maar niemand die ons aanhoudt of er iets van zegt. Parkeren kunnen we daardoor ook niet, dus we houden het hij een rondje door het oude centrum en gaan dan richting de campground. Daarvoor moeten we weer 20 mijl terugrijden en zitten  dan op een mooie grote campground met zowel een zwembad als een strandje. We nemen een duik in de zee, het water is aangenaam warm, zien wat leuke visjes, zee-annemoontjes, slakken of zeesterren (we weten niet zeker wat het zijn) en schelpen. Daarna vermaken we ons op het water speeltoestel en verplaatsen dan naar het zwembad. Tijd voor happy hour en een cocktail, voor mij dan en een biertje voor Emile. We moeten toch onze 20e trouwdag vieren vandaag 😀🎉. Vanwege onweer mogen we ook een tijdje niet het zwembad of de zee in, hier krijg ik zelfs een SMS van, zo grappig. Dan maar in de bar blijven hangen, ook geen straf. Als de bui voorbij is nog even een plons in de hottub om de vervelende kleine mugjes te verjagen en dan aan tafel. Emile was eerder terug gegaan en had het eten klaar.

De Nederlandse buren komen even kletsen, Kaiya had al met het buurmeisje gespeeld in het zwembad, verhaaltje typen en boek lezen. Zo gaat een van de lastste vakantiedagen snel voorbij.

1. Koosje wallis:
    10 augustus 2025
    Nogmaals van harte met jullie trouwdag , time flies, jammer van al die regen maar een paar cocktails en biertjes doen wonderen 😂
  2. A Hofstee:
    10 augustus 2025