Dag 13: Van Philadelphia naar Washington D.C.
23 juli 2025 - College Park, Maryland, Verenigde Staten
De reis van vandaag is niet zo ver en gaat ook lekker vlot. Gisteravond was het behoorlijk laat, en daarom laten we de kids uitslapen en gaan we wat later op pad. Ondanks dat zijn ze nog vrij moe en vallen alle drie onderweg in slaap. Grootste deel van de reis doen we over de snelweg, alleen is Emile zijn bier op en daarvoor moeten we bij een liquor store zijn, gelijk ook maar wat voor mij gehaald, iets met tequila en pina colada smaak, ben benieuwd. En uiteraard boodschappen voor het avondeten. En we mogen ook weer 2 Staten van de lijst afvinken waar we geweest zijn, Delaware en Maryland.
Al om 2 uur zijn we bij de campground, de dichtstbijzijnde bij Washington DC. Een hele grote die al sinds 1921 bestaat en allerlei extra activiteiten aanbied. Maar het belangrijkste natuurlijk WiFi en een zwembad. Of eigenlijk 2 zwembaden, een waterspeelplaats, minigolfbaan, speeltuinen, een tractorrit over de campground begin van de avond, een openlucht bioscoop met vanavond Moana 2 en vast nog veel meer luxe.
Gezien de drukke dag van gisteren doen we vandaag verder niets meer en kunnen we relaxen bij het zwembad. Ook de informatie bijeenkomst over het bezoeken van DC slaan we niet over en kopen gelijk de metro kaartjes voor morgen. Ook mijn goede daad can de dag weer gedaan, door een Duits stel dat ook hier verblijft te helpen met hun vragen bij de bijeenkomst. Zij zijn al 9 masnden onderweg en doe de TransAmerica route. Ze waren in Argentinië begonnen en vliegen volgende week terug naar huis. Zoals je ziet in de foto's hebben ze hun eigen camper meegenomen. De bus naar het metrostation gaat vanaf de campground, nog zo'n luxe. Tijd om een boekje te lezen, stukje te wandelen en het echte vakantiegevoel te hebben. Na het eten stappen we op de aanhanger van de tractor en maken een rondje over de campground met een chauffeur die allemaal flauwe grapjes (dad jokes) maakt. Ik vond ze in ieder geval heel grappig 🤣. Kaiya en ik wassen af en dan snel naar de film. We gaan op tijd slapen, want morgen is weer een lange dag in DC.
Gereden: 123 mijl/ 198 km

Was weer n mooie dag!