Dag 25: Van Flagler Beach naar Orlando Kissimmee

4 augustus 2025 - Hunters Creek, Florida, Verenigde Staten

Weer een vroege start, gelukkig wel iets later dan gisteren. We zitten iets zuidelijker dus gaat de zon ook iets later op, we hoeven dus pas om 6.30 uur op te staan. Vandaag een stuk minder bewolking, alhoewel er toch weer een wolk roet in het eten wil gooien. We hebben van de mooie zonsopgang genoten, Kaiya en ik en nog gekeken of er al schildpadjes waren uitgekomen, maar dat was niet zo.

Iets voor half 10 gaan we wee op weg wn rijden richting Daytona, waar Emile graag de International Speedway wil bezoeken. Een groot complex met een enorme tribune om ovale baan. De volgende beschikbare tour is pas over een uur, daar gaan we niet op wachten. We rijden  verder en kopen bij de Target een nieuwe bikini voor Kaiya. Ze is uit haarboude gegroeid en had daar geen rekening mee gehouden met inpakken 🤔🫤. Het is vandaag weer goed op temperatuur buiten, daarom zou het wel lekker zijn om in een meertje af te koelen op weg naar Orlando. We hebben gelezen over Blue Spring State Park, maar bijnaankomst blijkt dat deze vol zit. Ze stellen blijkbaar een maximum aan het aantal bezoekers dat er tegelijkertijd aanwezig mag zijn. Op zich een goede zaak, alleen beetje jammer voor ons. Dan door naar een andere, grappig genoeg Green Springs Park genaamd. Op de filmpjes op internet zien we mensen er zwemmen, dit blijkt bij aankomst sinds vorig jaar niet meer te mogen. Deels vanwege dw bescherming van de spring, deels omdat er krokodillen en slangen in de omgeving zitten. Beetje jammer dus. Ook fit valt figuurlijk in het water. Fan toch maar gelijk richting de campground. Ee rijden via de Expresslane door Orlando, lekker rustig geen afslagen en mooi tempo.

Rond half vier checken we in en alle drie de kids rennen gelijk naar het zwembad. Echt afkoelen is het niet, het water is aardig op temperatuur, maar het verfrist wel. Ook Emile en ik nemen een duik wn daarna ben je zo weer droog, zo warm is het. En geloof het of niet, maar voor de derde keer treffen we dezelfde Nederlandse familie vlak naast ons. Hun kinderen zijn iets jonger dan die van ons, maar ze vermaken zich met z'n allen prima.

Het blijft de hele middag goed weer al zien we in de verte wel af en toe een bliksemflits. Emile wn Noah gaan nog even sporten in de sportzaal en samwm met Luca doen ze nog even gek in het zwembad. Rond 21.00 uur barst het onweer en de regen pas echt los, dus in plaats van buiten de dag af te sluiten zitten we gezellig met z'n allen in de camper. Morgen naar Universal studios en achtbanen!

1. Louise:
    5 augustus 2025
    A top dus toch harry potter.
    Wij zijn bijna bij ons hotel bij oldtown.
    Na wat tegenslag door niet kunnen landen paar uur vertraagd.
    En we willen heel graag naar bed.
    Eerst nog fff na de mac😜
    Heel veel plezier morgen.
    En vergeet velocicoaster niet.
    1 van de mooiste achtbaanen vind ik.
    Jullie gaan je ogen uitkijken.
    Niet te vergelijken met een Nederlands park.
    Gaan jullie 1 dagje?(dat word rennen🤣🤣)